Aankomst

We zijn inmiddels al weer 3 dagen in Sri Lanka.

Na een goede vliegreis, stapte we met de tuk-tuk rit naar ons eerste hotel echt azie binnen. Verkeersregels gelden hier niet op de openbare weg. Inhalen kan zowel rechts als links. Sneller is beter. En toeteren is the way to go.  Het duurde dan ook even voordat we door hadden dat men hier aan de linker kant van de weg rijdt, of tenminste hoort te rijden. (de hint was het stuur aan de rechter kant)

Na de eerste bijna- aanrijding- ervaringen in de tuk-tuk was het al weer tijd voor les 2: no fixed prices, onderhandelen! Omdat we na een lange vlucht niet wilde zoeken naar een hotel hadden we deze voor vertrek online geboekt. Bij aankomst zou deze boeking niet geldig zijn en de prijs al helemaal onmogelijk. Na een klein halfuurtje onderhandelen besluiten we toch hier tenminste de eerste nacht door te brengen. Er was tenminste een bed en een douche..

Om ons zelf een beetje de tijd te geven om te acclimatiseren, (Azie is hot!) hebben we de tweede dag rustig aan gedaan (zelfs Anita!) en alleen een tempel bezocht.

Vandaag hebben we de trein naar Kandy gepakt. De treinrit was geweldig. Voor ons gevoel stapte we terug in de tijd. De deuren van de trein blijven tijdens de rit open waar we mooi gebruik van hebben gemaakt voor het schieten van wat foto’s.

Morgen staat kandy en de temple of tooth op het programma. De dag erna reizen we door naar Nuwara Eliya.

Groetjes,

Thomas en Anita

5 Comments

on “Aankomst
5 Comments on “Aankomst
 1. Hoi reizigers,
  mooie fotos. Wel voorzichtig naar buiten hangen voor de foto
  Jullie doen veel nieuwe ervaringen op.
  hou ons lekker op de hoogte.
  groetjes ronald en dorien

 2. Hoi globetrotters, de eerste foto’s zien er al mooi uit! Dat beloof nog wat. En met het onderhandelen zal het ook wel goed komen, Hoe langer je daar bent hoe beter je er in wordt! Veel plezier nog !!!!

 3. hallo allebei
  hoe vergaat het jullie zijn jullie al flink bruin geworden of is het soms koud op bepaalde plekken
  en kunnen jullie goed slapen
  hier veel regen gehad en zonnig weer op komst
  wij hopen snel weer wat te horen
  lieve groet ma en jan

Comments are closed.