Cambodja

image

Inmiddels zijn de laatste weken van onze reis aangebroken. Aan terugkeer naar Nederland wil ik nog niet denken.

Sinds 10 dagen zijn we aan het eiland-hoppen in Thailand. Van het ene paradijsje naar het andere. Onze dagbesteding bestaat voornamelijk uit snorkelen, lezen van onzinnig materiaal en het uittesten van verschillende hangmatten. De fruit juices en shakes zijn trouwens ook erg lekker.
De eilanden waar we verblijven hebben overdag geen stroom en er is vrijwel geen werkende wifi te vinden. Dit keer dus weinig foto’s, maar dat probeer ik later nog eens goed te maken..

De 2 weken in Cambodja waren super! Cambodja is erg arm, maar de mensen zijn erg vriendelijk. Veel vrolijke en lachende gezichten (wat zal ik dat gaan missen in NL)

De eerste 2 dagen in Cambodja bezoeken  we de tempels van Angkor Wat. Het terrein is erg groot en er zijn veel tempels, dus huren we een tuk-tuk voor 2 dagen. Eerlijk is eerlijk, zelfs wij als cultuurbarbaren waren onder de indruk van het tempelcomplex

Na het bezoek aan het wereldberoemde tempelcomplex besluiten we door te reizen naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Voor ons gewoon een stad zoals veel andere steden. We nemen een duik in een veel te vies lokaal zwembad en struinen over de toeristenmarkt, waar Anita tas nummer zoveel koopt..

In kratie zouden zeldzame rivierdolfijntjes te spotten zijn. Dit vinden we wel een lange busrit waard en dus pakken we de bus naar Kratie. De eerste dag pakken we de boot naar een eilandje in de Mekong. Een beetje van de toeristentrail af, dus des te leuker. De dag erna staat het dolfijnspotten op het programma. We  fietsen naar het gebied waar ze het makkelijkst te vinden zouden zijn en waar je een bootje kunt huren. We hebben geluk, binnen 5 minuten, nog voordat we in een boot zitten zien we 2 dolfijntjes. Erg leuk!

Na een aantal dagen rond de Mekong vertoeft te hebben pakken we dus bus richting Kep, een klein plaatsje aan de kust. Heerlijk om weer even de zee in te kunnen duiken! In Kep is, op de zee na verder niet zoveel te beleven, dus reizen we door naar Kampot. In Kampot huren we een scooter. Er zijn weinig verharde wegen, maar het ‘off-road’ rijden is leuk en de omgeving adembenemend.

Na 2 weken boeken we een vliegticket naar Thailand. We willen genoeg tijd overhouden voor de Thaise paradijsjes. Tot nu toe bevalt het prima hier.

We gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet..

Groetjes,

Anita en Thomas

One Comment

on “Cambodja
One Comment on “Cambodja
  1. Wat hebben jullie enorm veel gezien en meegemaakt (en nog steeds natuurlijk), veel meer dan een “normaal” mens in zijn hele leven.
    Heel veel plezier nog tijdens jullie laatste weken aan de andere kant van de wereld.

    Groeten,
    Jacqueline en Jan

Comments are closed.