Eiland hoppen

De tassen zijn gepakt, morgen vliegen we naar huis. Afscheid nemen van het reizen valt wel zwaar..

De meeste tijd in Thailand hebben we doorgebracht op kleine paradijsjes. Het eiland hoppen hebben we bewust bewaard voor de laatste weken van onze reis. Geen lange busritten meer, maar gewoon even ‘niets’ doen.

De eerste 3 dagen brengen we door op Koh Lanta. Koh Lanta is vrij groot en dus huren we een scooter om het eiland te verkennen. In het nationale park op Ko Lanta zijn veel longtail makaken te vinden. Ook hier is het weer 1-0 voor de snotapen. Het is rennen om de rugzakken is veiligheid te stellen  Nee ik geloof dat we nooit vrienden zullen worden..

Na een paar dagen pakken we de boot naar Koh Kradan. Ko Kradan is een klein eilandje met maar een paar resorts. Er is veel levend coraal off shore te vinden. Snorkelen dus!

Na Ko kradan hebben we de boot gepakt naar Ko Bulon Leh. Hier valt niet veel te snorkelen, maar het eiland is prachtig! Echt een paradijsje.

Als laatste stond Koh Lipe op het programma. Hier vind je veel meer toeristen. Na 10 dagen echt van de bewoonde wereld te zijn geweest vonden we dit niet erg. Ook hier is veel coraal te vinden. Snorkelen en genieten dus!

We zijn nu inmiddels 4 dagen in Bangkok. Wel even een kleine cultuurshock na het eiland hoppen. Alle bezienswaardigheden hebben we even gelaten voor wat ze zijn. Onze tijd hier hebben we vooral besteed aan shoppen en het genieten van het zwembad op het dak van het hotel.

Het is raar om afscheid te nemen van het reizen. De tijd is om gevlogen! Bij het terug lezen van de posts op deze blog besef ik hoeveel geluk we hebben gehad dat we deze reis hebben kunnen maken. Morgen stappen we na meer dan 6 maanden weer in het vliegtuig naar Nederland met heel veel mooie herinneringen!

Tot morgen!

Anita en Thomas

One Comment

on “Eiland hoppen
One Comment on “Eiland hoppen
  1. hallo Thomas e Anita
    hoop dat jullie een goede reis hebben morgen en ja geloof ik graag dat het met pijn en moeite afscheid nemen is maar jullie zullen deze herinnering altijd bij je dragen heb jullie het echt gegund liefs ma en jan

Comments are closed.