Ella, Yala en Arugam Bay

Even een kleine update vanuit Arugam bay waar we nu al zo’n 3 dagen vertoeven.

Vanuit nuwara eliya  hebben we de trein naar ella gepakt, een zeer comfortabele manier van reizen hier in Sri Lanka. Ella is een klein dorpje in ‘the hill country’ omringd door theeplantages.

Dus een bezoekje aan een thee fabriek kon niet ontbreken. Het was leuk om te zien waar ‘onze’ Pickwick en Lipton vandaan komen, maar met gemengde gevoelens verlieten we de theeplantage. ‘Veel werk voor weinig’

Ook de vrouwen in een kleine katoenfabriek (dichtbij de theefabriek) leven van een klein salaris. (Niet meer dan 2 euro per dag). We kregen een warm onthaal in de katoenfabriek. Met trots presenteerde ze hun werk en werd ook ik (Anita) aan het werk gezet. Een carriere switch zit er echter nog niet in.

Op aanraden van een van de neurogen van het ijsselland zh hebben we Little Adamspeak beklommen waar we getrakteerd werden op een prachtige zonsopgang. Voor de echte adamspeak is het niet het juiste seizoen dus moesten we die klim van 5200+ treden helaas aan ons voorbij laten gaan 🙂

Na 3 heerlijke dagen in Ella hebben we de bus gepakt richting Tissa voor een safari in National Park Yala. Veel olifanten, krokodillen, tropische vogels en zelfs een beer! GAAF!

Voor de safari in Yala moesten we een lange busrit naar het zuiden maken. Ondanks een kleine overdosis primatour (anti-reisziekte tabletten) heb ik nog nooit zo verlangd naar de NS. Er kunnen hier heuull veeell mensen in een bus. Geen airco maar arko. En alle bochten worden uiteraard met maximale snelheid genomen. Je moet ook wel wat voor een safari over hebben. Als troostgedachte maar dat het vast nog veel erger kan..

Op dit moment bestaat ons leven uit surfen in de vroege morgen,  liggen in een hangmat in de schaduw en verkoelende duiken in de indische oceaan. Kan slechter dus.  Nee we hebben nog geen haast te vertrekken.

Groetjes, 

Anita & Thomas

2 Comments

on “Ella, Yala en Arugam Bay
2 Comments on “Ella, Yala en Arugam Bay
  1. schitterende foto’s
    mooie huisdieren en prachtige zee o wat is het mooi daar hoe heet is het daar nu, en verblijven jullie in een goed guesthouse en niet te e\bruin worden he geniet maar fijn
    jan en ma

Comments are closed.