Kandy en Nuwara Elya: van tropisch warm naar koud bergklimaat

We zijn inmidels al weer een klein weekje in Sri Lanka en beginnen langzaam wat te wennen aan het leven in Azie. We plannen de dagen nog niet te vol en proberen zo te acclimatiseren en de cultuurshock te verminderen

We zitten nu in een klein guesthouse in Nuwara Eliya, het hoogst gelegen stadje van Sri Lanka. Op dit moment zit ik met een fleecetrui voor de open haard. En de travelsheets zijn ingeruild voor 2 dikke dekens. Op de een of andere manier is het best koud hier! (Diegene die mij (Anita) wat langer kennen weten dat koud normaal niet voorkomt in mijn versie van de van Dale)

De koelere temperaturen zijn eigenlijk ook wel even lekker. De hill country leent zich namelijk goed voor mooie lange wandelingen

De eigennaar van het guesthouse is erg vriendelijk en probeert ons zo veel mogelijk van de gebruiken in Sri-lanka te laten zien. Het aziatische spel ‘carrom’ (een kruising tussen sjoelen voor gevorderden en snooker) mocht volgens hem dan ook echt niet ontbreken. Dolle pret omdat we beide geen natuurtalent blijken te zijn.

Morgen staat Horton Plains National Park (worlds end) op het programma. Dus vroeg uit de veren want de taxi zal om 05.00 uur voor de deur staan. Dinsdag reizen we verder naar Ella.

Iedereen een goede werkweek en groetjes vanuit de Hill Country!

Thomas en Anita