Laatste dagen Sri Lanka

De laatste update is inmiddels gedateerd dus het werd echt weer tijd voor een nieuw berichtje. Op dit moment zitten we in een bamboohutje op een van de Gili-eilanden en kijken we uit over een prachtig strand en zeer snorkelgeschikte zee. (De vrienden die ook facebook hebben, hebben hier al een voorproefje van kunnen zien). De laatste week zijn we veel aan het reizen geweest en is het schrijven er wat bij ingeschoten. Na de laatst dagen Sri-Lanka zijn we, met een twee daagse tussenstop in Kuala Lumpur, naar Lombok gevlogen. De tussenstop in Kuala Lumpur was leuk. Een moderne en bruisende stad. Zeker het bezoekje aan de petronas towers en chinatown was de moeite waard. In kuala lumpur struikel je over de shoppingmalls. Nog nooit zo veel shoppingmalls in een dag gezien.

De laatste dagen van onze tijd in Sri Lanka hebben we in Colombo doorgebracht. Richting Colombo rijden airconditioned express bussen dus ditmaal een zeer ontspannen reis. Tja Colombo.. Weinig echte ‘must see sights’ maar ondanks de zeer ongezonde dieseldampen lucht, wel de moeite waard om te bezoeken. Zo veel verschillende culturen door elkaar heen. En even een paar dagen ‘westers’ eten ipv rijst.

De dagen in Colombo hebben we gevuld met het verkennen van de stad. Een bezoekje aan Petahmarket (lokale markt voor ‘van alles en nogwat’ ) mocht niet ontbreken. Veeuull mensen, ontelbaar hoeveelheid kraampjes en chaos!

De laatste dag voor vertrek besluiten we nog even een kleine wandeling te maken door het centrum van Colombo waar we aangesproken worden door een man voor een duur hotel. De man stelt zich voor als een medewerker van het hotel en vertelt dat er een ceremonie gaande is in een van de grootste tempels van colombo wat we absoluut niet kunnen missen. Hij adviseerde ons een ‘metered’ tuk-tuk die kant op te nemen. Een metered tuk-tuk zou een eerlijkere prijs voor de rit er naar toe geven (uhu..wie vertelt ons dat de taxichauffeur niet 5 km om rijdt?) Ondanks dat ik ergens zo’n gevoel had..besluiten we toch in te stappen in de metered tuk-tuk (die toevallig voorbij rijdt) voor een bezoekje aan de tempel. Na het instappen vraag ik me af waar de meter zit. Onderweg besluit de taxichauffeur dat het leuk is (tenmiste voor zijn comisssie) om eerst nog even een stop te maken bij een dutyfree shopping mall. Dat dacht ik niet! Ik verzoek de man, in eerste instantie vriendelijk en en later wat minder vriendelijk, om zich te houden aan de afspraak en ons naar de tempel te brengen. Daar aangekomen treffen we geen ceremonie aan maar een tempel in de stijgers voor een rennovatie..Dacht ik het niet al…een scam..En f** we zijn er weer ingetrapt!

Na een wat minder vriendelijk gesprekje vraagt de tuk-tuk driver om zijn geld voor zijn taxiritje. Ik vraag hem zijn meter te laten zien waarop de chauffeur naar zijn km-stand-meter wijst! De man blijft om zijn geld vragen, maar van ons kan hij de boom in en uiteraard lopen we zonder te betalen weg

Enfin het werd dus een wandeling van 4 km terug naar het centrum..We kunnen er gelukkig om lachen..

Ondanks deze ‘ceremonie’ hebben we leuke dagen in Colombo gehad en konden we onze tijd in Sri-Lanka goed afsluiten.

Nu is het tijd voor deel 2: Indonesie!

Groetjes,

Anita en Thomas