Surf is on!

We zijn in bali! Bali stond, ondanks dat we 23 augustus van bali naar borneo vliegen niet echt op onze reisplanning. Veel te, druk, toeristisch en duur in vergelijking met de rest van indonesie. En dat is het ook,  maar we genieten! We surfen elke dag tot we (letterlijk) geen golf meer kunnen zien. Waarschijnlijk zullen we de mooie tempels hier ook even laten voor wat ze zijn, en zijn de backpacks voor even in geruild voor surfplanken.

Vanuit maumere zijn we naar surabaya gevlogen. Een kleine cultuurshock. Even wat anders als het relatief arme en dunbevolkte flores. Na een nacht in een goed hotel hebben we de trein gepakt richting yogyakarta voor het snuiven van wat javaanse cultuur.

Onze culturele ervaring bleef echter, op een bezoek van de borobudur na, beperkt tot onze hotelkamer. De javaanse culinaire hoogstandjes waren bij Thomas niet heel goed gevallen. En bij Anita deden de dieseldampen op de luchtwegen ook niet veel goeds. Na een paar dagen de verplichte bedrust besloten we dan ook maar de trein en boot richting bali te pakken.

Het bezoek aan de borobudur was gelukkig wel leuk! Ondanks dat wij geen grote cultuurfreeks zijn konden we het bezoek aan de tempel zeker waarderen. De ligging van de tempel doet trouwens ook niet onder aan de tempel zelf.

Dat lang zijn soms zijn voordelen heeft bleek ook hier maar weer. Het lang zijn bood geen voordelen voor het bekijken van de tempel maar leverde wel een kijkje achter de schermen bij de olifanten van het tempelterrein op. Ik ( Anita) wordt hier regelmatig aangesproken over mij lengte (soms zelfs gevraagd voor een foto) Nu weet ik dat ik ietwat langer ben dan de gemiddelde aziatische vrouw, maar de verzorgers van de olifanten schatte mij in op olifantenlengte (wat misschien ook weer wat overdreven is) De humor van de verzorgers leverde me uiteindelijk wel mooie momenten met de olifanten op. GAAF!

De reis naar bali was lang, heeeell lang. De treinrit naar banyuwangi, de ferryport naar bali, was comfortabel. Het tweede deel van de reis, de bootovertocht naar bali en de busrit naar denpasar was even afzien. 2x zoveel mensen als stoelen en een chauffeur waarvan we ons beide afvroegen waar hij zijn rijbewijs vandaan heeft gehaald. Na een 12 uur durende reis zouden we dan eindelijk aankomen in denpassar. In plaats van denpasar werden we rond 22.30 uur op een af ander verlaten busstation, in de middle of nowhere, ver van denpasar gedropt. Geen aansluitend vervoer, en behoudens een wat ‘dubieuze’ taxichauffeur geen hond te bekennen. Shit! Na even zoeken vonden we dan eindelijk een taxi die ons, uiteraard tegen een ‘aangepast’ tarief, kon afzetten voor de deur van ons hotel

Hier in bali bereikte ons het nieuws dat een van de liveaboard boten richting Komodo en Flores gezonken is. De slechte staat van de boten en de soms ruige zee maakt dat deze tocht een risicovolle onderneming kan zijn. We hebben nog vaak gelachen om deze boottrip, maar nu beseffen we wel dat dit ook onze boot 2 weken geleden had kunnen zijn . We volgen het nieuws en hopen dat de laatste 2 toeristen nog worden gevonden.

De komende dagen zullen nog veel surfuurtjes volgen. Over een paar dagen vliegen we door naar borneo. Morgen is Thomas jarig, en uiteraard dat moet gevierd worden!

Groetjes,

Anita en Thomas

2 Comments

on “Surf is on!
2 Comments on “Surf is on!
 1. heel heel veel plezier ik hoop je snel weer te zien want ik vind het maar niets als je zo ver ver ver ver weg bend bleg en als je trug bent welke maand is het dan naja geen iedee nog veel plezier

 2. hoi hoi
  al lekker bruin gekleurd? staat het eten jullie nog wel aan of verlang je naar boerenkool met worst
  wat een prachtige foto’s sturen jullie op je site
  nu al een paar maanden onderweg, alweer bijna op de helft van jullie vakantie
  van de week word het hier weer mooi weer na een regenperiode
  geniet lekker en tot horens
  doeiXXX

Comments are closed.